Επικαιρότητα

Η κρίση μέσα από τα μάτια των νέων

ΝΕΟΙ, ΚΡΙΣΗ
Της Μαριάνθης Θηβαίου

Οι συνέπειες της κρίσης γίνονται κάθε μέρα αντιληπτές σε διάφορες πτυχές της ζωής. Σήμερα μελετάται η επίδρασή της στους νέους – την πιο ευαίσθητη και κρίσιμη κοινωνική ομάδα. Οι έφηβοι είναι γεμάτοι όρεξη για ζωή, δημιουργία και θετική ενέργεια. Έχουν φιλοδοξίες, όνειρα, οράματα και θέλουν να δουν να γίνεται μια αλλαγή. Συχνά όμως, τα όνειρα αυτά διαλύονται και τα φτερά τους σπάνε. Αποθαρρύνονται από τους μεγαλύτερους και από την κάκιστη κατάσταση γύρω τους.

Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να πρυτανεύσει η αισιοδοξία και η ελπίδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς που θα βρεθεί στο δρόμο τους δεν μπορεί να τους αποθαρρύνει και να τους πει ότι δεν είναι σε θέση να πετύχουν αυτό που θέλουν. Μάλιστα κανείς δεν συνειδητοποιεί πως οι νέοι είναι οι διάδοχοι της κοινωνίας αυτής και αυτοί κρατάνε ζωντανή τη φλόγα.

Τα παιδιά αυτά λοιπόν, που ίσως μεγάλωσαν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα έπρεπε, δεν πρέπει να χάσουν σε καμία περίπτωση την όρεξή τους καθώς και το πάθος για ζωή και δημιουργία. Έρχονται βέβαια να δημιουργήσουν πάνω στα συντρίμμια άλλων. Για να μπορέσουν λοιπόν να το κάνουν αυτό θα πρέπει να έχουν θετική διάθεση. Δηλαδή, παρατηρώντας τη νοσηρή κατάσταση γύρω τους θα πρέπει να πουν πως είναι στιγμή να επαναφέρουν την ανθρωπιά, που μάλλον έχει χαθεί.

Αξίες όπως η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η κατανόηση, η αγάπη και η αλληλεγγύη θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της νεαρής προσωπικότητας.
Κάποιοι τρόποι λοιπόν σύμφωνα με τους οποίους θα μπορέσουν να πετύχουν αυτά που οραματίζονται αναφέρονται στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφία: theguardian.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *