Ρωσικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO και ΟΛΘ

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για το δίκτυο των Ελληνικών σιδηροδρόμων εκδηλώνουν για μία ακόμη φορά οι επιτελείς του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένουν την απόφαση της κυβέρνησης όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο επικεφαλής του υπουργείου Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ, αναμένει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη δεύτερη φάση των διαγωνισμών για τις ιδιωτικοποιήσεις που ενδιαφέρουν τους ρώσους επενδυτές.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσεις σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της κατασκευαστικής ROSCO μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2015. Το ενδιαφέρον τους για τις τρεις από τις παραπάνω ιδιωτικοποιήσεις – εκτός από το λιμάνι του Πειραιά – έχουν εκδηλώσει από το προηγούμενο διάστημα οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι.

«Η ελληνική πλευρά πρέπει να ανακοινώσει τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και να παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος από τους Ρώσους επενδυτές μας», είπε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, απαντώντας στο ερώτημα αν η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να διατηρεί το ενδιαφέρον της για την αγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: RIA NOVOSTI
Επιμέλεια: Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1972 στην Αθήνα και ζω στους Αγίους Αναργύρους.



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *