Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Προσευχηθείτε για να σωθούμε από τους εχθρούς μας

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δυναμική παρέμβαση για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών και την κρίση στον τόπο μας πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος. Τα βάζει με την Νέα Τάξη πραγμάτων λέγοντας πως “η Νέα Εποχή υπερτονίζει την ανθρώπινη δύναμη και αγνοεί την θεϊκή” και καλεί σε συστράτευση για προσευχή εναντίον των εχθρών της πατρίδος μας. Δείτε αναλυτικά όσα γράφει: 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας κατά τις οποίες τίποτε άλλο δεν ημπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βγούμε από κάποιο αδιέξοδο, παρά μόνο τη δύναμη της προσευχής.

Αυτή η οδυνηρή περίοδος για την κοινωνία μας δεν έχει άλλο τι να επικαλεσθεί, παρά μόνο μία άνωθεν δύναμη, που πέμπεται από τον Πολυεύσπλαχνο Πατέρα μας, ως απάντηση της προσευχής μας. Αντιτάσσομε στα προβλήματα την προσευχή μας ή έχουμε πιστέψει, ότι με τις δικές μας ικανότητες και μόνο θα υπερβούμε κάθε δυσκολία; Οι περισσότεροι και μάλιστα οι ηγέτες έχουν υπερεκτιμήσει τις ανθρώπινες δυνάμεις και έχουν παντελώς αγνοήσει την δυναμική της προσευχής και τούτο διότι τα δεσμά του εγωκεντρισμού τους έχουν απομονώσει από την πραγματικότητα και την αλήθεια. Από τους αρχαίους χρόνους οι άνθρωποι επεκαλούντο τη βοήθεια των θεών, για την αντιμετώπιση των ποικίλων ατομικών, κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων. Στην χριστιανική εποχή πρώτοι οι ηγέτες και πίσω τους ο λαός ικέτευαν την Υπεραγία Θεοτόκο στους πολέμους, στις θεομηνίες, στις ανομβρίες και σε κάθε συμφορά. «Εκ παντοίων κινδύνων ελευθέρωσον» ήταν η καθημερινή προς την Υπέρμαχο Στρατηγό προσευχή τους.

Σήμερα; Δυστυχώς η Νέα Εποχή υπερτονίζει την ανθρώπινη δύναμη και αγνοεί την θεϊκή. Δεν διδάσκονται από την αποτυχία των ανθρωπίνων επιτευγμάτων, τα οποία η αφροσύνη τα μετέτρεψε από ευεργετήματα σε δυστυχήματα;

Η προσευχή είναι ισχυρό όπλο. Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης τονίζει: «Ου γαρ εστιν εν τω ουρανώ και επί της γης ισχυρότερον όπλον». Η περίοδος αυτή  πρέπει να είναι καιρός προσευχής.

Ας παρακαλέσουμε τον Κύριό μας ρίπτοντες ενώπιόν Του την αδυναμία μας. Εκείνος μας έχει υποσχεθεί:  Αιτείτε και δοθήσεται υμίν» Κι αν οι πολλοί αγνοούν την δύναμή Του, όσοι είμαστε πιστοί, ας τον παρακαλούμε να μας ελεήσει.

Ο Θεός ημπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των εχθρών μας.

ο Φθιώτιδος Νικόλαος

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *