Search
Saturday 5 November 2016
  • :
  • :

Δ. Παπαδημούλης: Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις συμφωνίες, ζητάμε από τους δανειστές, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για ελάφρυνση χρέους

«Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων νιώθει ότι ζει τον Μύθο του Σισύφου, γιατί ενώ εμείς εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις και υπάρχουν θετικές προοπτικές, έρχεται ο κ. Σόιμπλε και λέει “να αναβάλουμε τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους γιατί εγώ σε ένα χρόνο έχω εκλογές στη Γερμανία”, ανέφερε κατά το διάλογο που είχε με τον εκπρόσωπο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) στο Ευρωκοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης είχε διάλογο με τον εκπρόσωπο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ και στην παρέμβασή του τόνισε τα ακόλουθα:

«Κύριε Κερέ, μας δώσατε χρήσιμες και αισιόδοξες πληροφορίες. Μας είπατε ότι το 2015 πήγε καλύτερα για την ελληνική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά. Πριν λίγες ώρες ο κ. Ντομπρόβσκις, που δεν συνηθίζει να κάνει και πολύ θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα, είπε ότι και το 2016 πάει καλά και ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί ο περίφημος “κόφτης”.

Είπατε επίσης και ότι “ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει” και ότι “οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”. Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, τηρεί τις συμφωνίες, εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις από τις προβλέψεις και ζητά και από τους δανειστές, να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις, ιδιαίτερα για την ελάφρυνση του χρέους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *