Υπέρ γρήγορης συμφωνίας Ελλάδας- δανειστών ο Λαβρόφ

SERGEY LAVROV
Υπέρ της εξεύρεσης συμφωνίας που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της Ελλάδος και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως είπε, η Ρωσία ενδιαφέρεται για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας το συντομότερο δυνατό, με την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξή στην Ουφά της Ρωσίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης SCO, ο ρώσος υπουργός δήλωσε: «Η στάσης μας εκφράστηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ενδιαφερόμαστε για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, το συντομότερο δυνατό, στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και στο πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα».

«Παρά τις εικασίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να “υποδαυλίσουμε αυτή τη φωτιά”. Προσπάθησαν να μας κατηγορήσουν ότι καθόμαστε και τρίβουμε τα χέρια μας, βλέποντας την Ελλάδα να τσακώνεται με τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο. Αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι διαστρέβλωση της θέσης μας και των συμφερόντων μας. Μας ενδιαφέρει μια ισχυρή οικονομικά αναπτυσσόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Λαβρόφ υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν κάποια από τις χώρες της ΕΕ, και ειδικά της ευρωζώνης, παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα κρίσης.

«Ως εκ τούτου, είμαστε υπέρ της εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης», κατέληξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, και ευχήθηκε στους Ευρωπαίους επιτυχία στις συνομιλίες και ταχεία έξοδο από αυτή την κατάσταση.

Πηγή: RIA NOVOSTI
Επιμέλεια: Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1972 στην Αθήνα και ζω στους Αγίους Αναργύρους.



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *