Search
Tuesday 28 June 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Το κέρδος που μας… περιμένει

ΚΡΙΣΗ, ΕΛΛΑΔΑ
Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μια καινούργια καφέ Mercedes σταματάει με alarm την Τετάρτη το πρωί στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της στάσης του Μετρό. Ο καλοντυμένος οδηγός κατεβαίνει και  στα χέρια του κρατάει μια σακούλα με τυποποιημένα κρουασάν. Χωρίς βιαστικές κινήσεις την αφήνει ακριβώς δίπλα από τον άστεγο που βρίσκεται ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια μπαίνει στο αυτοκίνητο του και απομακρύνεται…

Τα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι στη διάθεση του dotnews. Ωστόσο το ζητούμενο από αυτήν την εμπειρία δεν είναι να αναδείξουμε την ταυτότητα ενός συμπολίτη μας που προσπαθεί μέσα από τις δικές του δυνάμεις να στηρίξει τους συμπολίτες του. Άλλωστε κάτι τέτοιο ούτε ο ίδιος θα το επιθυμούσε.

Αυτό που έχει αξία να αναδείξουμε είναι ότι από αυτή την οξύτατη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν θα χαθούν ορισμένα χαρακτηριστικά όπως η ανιδιοτέλεια και η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.

Σε πείσμα όλων αυτών που μεσουράνησαν τα τελευταία χρόνια στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και προέταξαν τα μικροσυμφέροντα τους,  υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποι μας που δεν στέκονται απαθείς. Που δεν βάζουν πάνω από όλα το «εγώ». Που δεν ζουν και αναπνέουν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη και τα προνόμια τους. Υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποι μας που δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους αλλά κινητοποιούνται  για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τους συμπατριώτες μας που λύγισαν από την κρίση.

Κάποιοι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στην Πανεπιστημίου μπορεί να υποθέσουν ότι στο τέλος αυτής της μεγάλης εθνικής περιπέτειας θα  αναδειχθούν κάποιοι νέοι εθνικοί ευεργέτες. Δύσκολο έως απίθανο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα τελειώσουμε οριστικά με όλους αυτούς που εμπορεύτηκαν τη φτώχεια και τον ανθρώπινο πόνο. Να τελειώσουμε οριστικά με όλους αυτούς που γύρισαν την πλάτη στη  δυστυχία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  Και αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Φωτογραφία: dogma.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *