Search
Sunday 11 September 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στελεχών των ΕΔ, και των ΣΑ και αποστράτων στη ΔΕΘ

ΔΕΘ, ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Περισσότεροι από 2000, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, και απόστρατοι άνοιξαν το «χορό» των κινητοποιήσεων για την 81η ΔΕΘ. Οι ομοσπονδίες των Ενόπλων Δυνάμεων Σωμάτων Ασφαλείας και των αποστράτων έδωσαν δυναμικό παρών, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που δεν επανήλθαν στα επίπεδα του 2012 παρά την απόφαση του ΣτΕ, καθώς και για το ασφαλιστικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι ένστολοι και απόστρατοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εκπροσώπησε ο γεν. γραμματέας Δημήτρης Βαλασίδης συνοδευόμενος από πολλά στελέχη και μέλη των οργανώσεων της Κεντ. Μακεδονίας προερχόμενα από τον χώρο των ΕΔ και ΣΑ.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εν ενεργεία και απόστρατοι των Ε.Δ. & Σ.Α.

Μετά την ψήφιση του Ν.4387/2016 για το ασφαλιστικό (νόμος «Κατρούγκαλου») και των εφαρμοστικών του αποφάσεων, ο πέλεκυς στα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων συνεχίζει να πέφτει βαρύς. Το μεγαλύτερο μερίδιο από τις άγριες περικοπές, με απώλεια εισοδήματος που φτάνει έως 35%, καλούνται να το πληρώσουν οι νέοι συνταξιούχοι. Νέες μειώσεις έρχονται στους σημερινούς συνταξιούχους. Όσοι παίρνουν μικτό ποσό πάνω από τα 1.300 ευρώ θα έχουν περικοπές στο σύνολο της σύνταξης από 6% έως 20% ανάλογα με το αν έχουν κύρια, επικουρική ή και μέρισμα.

Περισσότερα στο iReport.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *