Search
Monday 12 September 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ντ. Ντέιβις: Καμία λεπτομέρεια για το «Brexit» πριν την προσφυγή της Βρετανίας στο άρθρο 50

Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πει πολλά για την διαδικασία με την οποία θα εξελιχθεί το Brexit πριν προσφύγει επισήμως στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ξεκινώντας τη διαδικασία για την αποχώρηση της χώρας της από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Ντέιβις, ο οποίος έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, τόνισε σε ομιλία του βρετανικό κοινοβούλιο πως αυτή πρόκειται να είναι μια “επίπονη διαδικασία”.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει βρεθεί υπό πίεση για να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις για το πώς σκοπεύει να ενεργοποιήσει την απόφαση αποχώρησης από την ΕΕ, έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. Έως τώρα λιγοστές λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit τόνισε πως η κυβέρνηση θα έχει έτοιμες και ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές διαπραγμάτευσης την στιγμή ενεργοποίησης του άρθρου 50. Η ημερομηνία της προσφυγής της χώρας στο εν λόγω άρθρο δεν είναι γνωστή. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει επανειλημμένα πως αυτό δεν θα συμβεί αυτό το χρόνο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *