Β. Αποστόλου: Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Της Ελένης Χρηστίδου

«Δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές επιδοτήσεις» διαμηνύει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος εμφανίζεται καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών τηρείται κανονικά τόσο για τις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, όσο και για τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αποστόλου δήλωσε τα εξής:

«Επειδή η κινδυνολογία όσων θέλουν να συνεχίσει η χώρα να βαδίζει την καταστροφική οδό των μνημονίων έφτασε τώρα να ακουμπάει και τον αγροτικό τομέα και επειδή επιχειρείται η τρομοκράτηση των αγροτών με αναφορές σε δήθεν κινδύνους για τις αγροτικές επιδοτήσεις, οφείλω να ξεκαθαρίσω υπεύθυνα τα εξής:

-Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον αγροτικό τομέα, είτε πρόκειται για τις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είτε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, είτε για τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τηρείται κανονικά και οι πληρωμές γίνονται και θα γίνονται στο χρόνο τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

-Οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε. ούτε συζητείται ούτε διακυβεύεται από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμος εταίρος της Ε.Ε. και έτσι θα συνεχίσει να είναι».

Τέλος, απευθυνόμενος στους αγρότες σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής πρόσθεσε: «Οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών που, ειδικά με όσα προβλέπει για τον αγροτικό τομέα, αποτελεί ταφόπλακα για το παρόν και το μέλλον τους. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο όχι, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *