ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Τα δρώμενα στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ
Ανανέωση 21:32: -H τελική δήλωση Νταισενμπλουμ

Απόψε είχαμε μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ως συνέχεια της χθεσινής. Συζητήσαμε τις δύο επιστολές του Έλληνα Πρωθυπουργού. Συζητήσαμε επίσης την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Πρώτα απ ‘όλα, όσον αφορά το αίτημα για την παράταση του παλαιού προγράμματος που συζητήσαμε χθες, επιβεβαιώσαμε την απόφασή μας του περασμένου Σαββάτου. Η πολιτική κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Δεν υπάρχουν λόγοι για παράταση. Έτσι, δυστυχώς, το πρόγραμμα έληξε χθες το βράδυ, τα μεσάνυχτα.

Δεύτερον, υπήρχαν οι προτάσεις από τις ελληνικές αρχές για περαιτέρω τροποποίηση των προτάσεων από τους θεσμούς. Σε αυτό το σημείο εμείς απλά λάβαμε γνώση αυτών των προτάσεων. Η βασική απόφαση ήταν ότι, με δεδομένη την πολιτική κατάσταση, την απόρριψη των προηγούμενων προτάσεων, το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή, και τη σύσταση από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει ο λαός Όχι, δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συνομιλίες σε αυτό το σημείο. Δεν θα υπάρχουν συζητήσεις τις επόμενες ημέρες, είτε σε επίπεδο Eurogroup ή μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων σχετικά με τις προτάσεις ή σχετικά με άλλους οικονομικούς διακανονισμούς. Εμείς απλά θα περιμένουμε τώρα την έκβαση του δημοψηφίσματος την Κυριακή και θα λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα του εν λόγω δημοψηφίσματος.

Τέλος, μπορώ απλά να πω ότι πολύ λυπάμαι για την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να είναι μέρος της Ευρώπης και να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης κάτι που στηρίζουμε πλήρως.

Ανανέωση 20:55: Τσακαλώτος: Τέλος οι συνεδριάσεις του Eurogroup και οι τηλεδιασκέψεις μέχρι το Δημοψήφισμα

Ανανέωση 20:31: -Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Βρυξελλών. Οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε νέα συμφωνία πριν πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος λίγο πριν τη νέα έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών δηλώνει ότι «μετά το διάγγελμα Τσίπρα βλέπει μικρή πιθανότητα για πρόοδο».

Ο πρόεδρος του Ευρωαπϊκού Συμβουλίου Ντ. Τούσκ από την πλευρά του αναφέρει: Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν παρά τη θέλησή του. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *