Τι τελικά πρέπει να έχουμε μαζί μας στην παραλία;

ΠΑΡΑΛΙΑ
Της Μαριάνθης Θηβαίου

Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί μία ώρα πριν πάμε στην παραλία σε μία κατάσταση πανικού! Δεν ξέρουμε τι να πάρουμε μαζί μας και είμαστε ανοργάνωτοι! Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν προετοιμαστούμε κατάλληλα λίγες μέρες πριν.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε βασικά πράγματα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να κάνουμε με μία μικρή λίστα. Την πρώτη θέση στη λίστα αυτή θα πρέπει να κατέχει φυσικά μία πετσέτα και το αντηλιακό . Σίγουρα πρέπει να επιλέξετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, για σώμα και πρόσωπο, που θα προστατεύει από UVA και UVΒ ακτινοβολία. Στη συνέχεια θα πρέπει να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου και καπέλο.

Μην ξεχνάτε να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο! Το νερό λοιπόν καθίσταται απαραίτητο. Εκτός από νερό, το ίδιο καλό είναι και το κρύο τσάι.

Ακόμη, αν σκοπεύετε να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παραλία, θα πρέπει να έχετε φροντίσει και το θέμα του φαγητού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το βαρύ φαγητό κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως η πολλή ζέστη   θα πρέπει να αποφεύγεται. Γι’ αυτό μία πολύ καλή επιλογή θα ήταν τα φρούτα, τα λαχανικά, οι μπάρες δημητριακών κ.α.

Όσον αφορά στην περιποίηση προσώπου, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μαντιλάκια ντεμακιγιάζ και μία ελαφριά ενυδατική. Είναι αυτονόητο ότι το θαλασσινό νερό είναι εχθρός για τα μαλλιά και την επιδερμίδα, άρα θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Επίσης, πολύ χρήσιμη θα αποδειχθεί και η οργάνωση των κλειδιών, της ταυτότητας και άλλων εγγράφων που πρέπει να έχετε μαζί σας σε ένα μικρό ειδικό πορτοφόλι. Τέλος μην παραλείψετε φάρμακα που ίσως χρειάζεστε.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω είναι απαραίτητα, όμως το επόμενο ερώτημα είναι σε τι τσάντα θα τα μεταφέρουμε; Η πιο συνήθης επιλογή είναι μία ευρύχωρη και “έξυπνη” τσάντα. Δηλαδή θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετές θήκες για να χωρέσει άνετα τα πράγματα σας!

Συνοψίζοντας, αν αφιερώσετε λίγο χρόνο στην οργάνωση αυτή, η επίσκεψη στην παραλία θα γίνει εύκολη, ευχάριστη και….. καλές βουτιές!!

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *