Επικαιρότητα

Λεμοντσέλο σπιτικό

Limoncello

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

15 περίπου λεμόνια μικρά ή 8 μεγάλα

1 ½ λίτρο ρακί ή βότκα καλής ποιότητας ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

2 έως 4 κούπες άσπρη ζάχαρη

5 κούπες του τσαγιού νερό

Διαδικασία

Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με έναν αποφλοιωτή τα ξεφλουδίζουμε, χωρίς να πειράξουμε το εσωτερικό άσπρο του φλοιού. ΄

Όλες τις λεμονόφλουδες τις τοποθετούμε σε ένα βάζο με καπάκι που να κλείνει ερμητικά.

Ρίχνουμε τη ρακή ή όποιο άλλο ποτό έχουμε διαλέξει και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε κλειστό και σκοτεινό μέρος (ντουλάπι) για 25 μέρες.

Μετά από τις 25 μέρες ελέγχουμε αν έχει κιτρινίσει το μίγμα τότε είναι σχεδόν έτοιμο.

Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 5’ για να γίνει το σιρόπι. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο βάζο, ανακινούμε ελαφρά το βάζο και το αφήνουμε για άλλες 5-10 ημέρες στο σκοτεινό ντουλάπι.

Στις 10 ημέρες είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε μπουκάλια και μετά στο ψυγείο.

Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ ρίχνουμε και την ανάλογη ζάχαρη.
Όσο περισσότερο αλκοόλ ρίξουμε, τόσο πιο δυνατό θα γίνει. Πρέπει όμως να φροντίσουμε να μην υπερκαλύψει την μυρωδιά του λεμονιού.

Φωτό: foodmadam.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *