Επικαιρότητα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά

kolokythoanthoi

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

25 κολοκυθοανθοί
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
½ φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
½ φλιτζάνι τσαγιού ξινομυζήθρα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζανι άνηθο ψιλοκομμένο

μια πρέζα ρίγανη ή βασιλικό
λεπτά κομμάτια από λαδοτύρι Μυτιλήνης
αλάτι, πιπέρι

 

Για κουρκούτι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τους κολοκυθοανθούς. Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τον καθένα χωριστά.

Σ΄ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το κουρκούτι και βουτάμε τον καθένα χωριστά μέσα στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο (χωρίς να έχει κάψει).

Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι

Παραδοσιακή συνταγή από τη Μυτιλήνη.

Φωτό: lifesambrosia.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *