Επικαιρότητα

Μαξίμου: Δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα

ΜΑΞΙΜΟΥ
Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για νέα πρόσθετα προαπαιτούμενα που πρόκειται να ζητηθούν από την χώρα μας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η φημολογία αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας δυσμενούς για την κυβέρνηση πολιτικού κλίματος, και παραθέτουν επί λέξει τα όσα δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των αποφάσεων του Κολλεγίου Επιτρόπων.

Διαβάστε το απόσπασμα των δηλώσεων του Μοσκοβισί που παραθέτουν κύκλοι του Μαξίμου:

«Αυτό που ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ό,τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνόδου των χωρών της Ευρωζώνης. Αυτά και μόνο αυτά. Δεν θέλουμε να υπάρξουν άλλες φήμες. Για το λόγο αυτό, οι θεσμοί βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα –από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, εμένα ως τις υπηρεσίες με απόλυτο σεβασμό [στην ανακοίνωση], σας διαβεβαιώ.

Αν υπάρξει ψηφοφορία απόψε για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD), θα έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος. Θεωρώ πως αυτό το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό ιδίως εν μέσω της γνωστής σε όλους πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ας σεβαστούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ας είμαστε μεθοδικοί και απαιτητικοί και ας μην τα περιμένουμε όλα ταυτόχρονα».

Πηγή: real.gr

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *