ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Τι συνέβη τώρα στην τηλεδιάσκεψη-Δεν παίρνει παράταση η Ελλάδα

Ανανέωση 22:20: -Η Ελλάδα ζήτησε από το ΔΝΤ καθυστέρηση πληρωμής
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ζήτησε μια καθυστέρηση στην επικείμενη μέχρι τα μεσάνυχτα προθεσμία του ΔΝΤ. Δεν ειπώθηκε όμως τίποτα για το αν αυτή έχει χορηγηθεί.

Ανανέωση 22:13: -Σύμφωνα με τον Independent και τον Ian Traynor διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, οι Έλληνες αξιωματούχοι επεχείρησαν να “παζαρέψουν” το δημοψήφισμα της Κυριακής με τη μείωση των χρεών της.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, δήλωσε στο κοινοβούλιο του ότι η Ελλάδα είπε ότι θα ήταν πρόθυμη να αναστείλει το δημοψήφισμα σε αντάλλαγμα με περισσότερες διαπραγματεύσεις των χρεών τους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η πρόταση αυτή απορρίφθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ανανέωση 22:00: -Μια ακόμη συνεδρίαση του Eurogroup έχει προγραμματιστεί για αύριο και η Ελλάδα θέλει να προσφέρει αναθεωρημένες προτάσεις.

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Ο δημοσιογράφος Peter Spiegel των Financial Times αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές θέλουν να στείλουν αναθεωρημένες προτάσεις για το πρόγραμμα διάσωσης τους.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, δήλωσε ότι οι προτάσεις από την Ελλάδα για ένα νέο σχέδιο διάσωσης είναι «υπό εξέταση».

Ανανέωση 21:36: -H νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει “δυσμενέστερους όρους» για την Αθήνα…
Έτσι λέει ο Jeroen Dijsselbloem που επιβεβαιώνει πως η Αθήνα θα στείλει ένα αναθεωρημένο σχέδιο για το σύνολο των μέτρων για τους υπουργούς Οικονομικών την Τετάρτη.

EFSF, ΕΛΛΑΔΑ

-Είναι πλέον επίσημο. Οι πιστωτές δεν θα πρέπει να επεκτείνουν το πακέτο οικονομικής διάσωσης στην Ελλάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας σήμερα τα μεσάνυχτα. Οι υπουργοί οικονομικών θα σσυνεδριάσουν πάλι αύριο.

-Οι 19 υπουργοί της ευρωζώνης, (συμπεριλαμβανομένου του Γιάνη Βαρουφάκη) ξεκίνησαν. Πληροφορίες του BBC από Ιρλανδούς αξιωματούχους μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά όχι άφεση χρέους. Στο τραπέζι συμφωνίες ανταλλαγής χρέους, επιμήκυνση διάρκειας και χαμηλότερα επιτόκια.

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *