Search
Thursday 4 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Συνεργασία της ΠΑ με τις αερολέσχες (Γενική Αεροπορία) για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η Πολεμική με τη Γενική Αεροπορία. Η συνεργασία ξεκινά από την επιτήρηση των εναέριων μέσων , αεροσκαφών και ελικοπτέρων, με τη συνεργασία και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην επιτήρηση για πυρκαγιές, ιδιαίτερα τις μέρες υψηλού κινδύνου. Τα εναέρια μέσα των αερολεσχών  και της γενικής αεροπορίας θα μπορούν να καλύψουν περιοχές όπως η Θράκη, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Κεντρική Ελλάδα και η Πελοπόννησος και να προλάβουν τις πυρκαγιές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μια ώρα πτήσης C-130 κοστίζει 15.000 ευρώ, ενώ στα αεροπλάνα και ελικόπτερα της Γενικής Αεροπορίας 100-200 ευρώ. Γι’ αυτό τα μέσα αυτά των αερολεσχών αποτελούν φθηνότερα των αντιστοίχων της ΠΑ, αλλά εξίσου αποτελεσματικά στην επιτήρηση.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Να καλύψουμε τις ανάγκες των μικρών νησιών και, γιατί όχι, να ληφθούν και τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε η Ελλάδα, έχοντας ιδιαίτερα στις νότιες και στις ανατολικές περιοχές της μια ηλιοφάνεια 360 ημερών το χρόνο, να αποτελέσει τη Φλόριντα της Ευρώπης, με την ανάδειξη της Γενικής Αεροπορίας και την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η μορφολογία του ελληνικού εδάφους και ιδιαίτερα των νησιών, με δεκάδες αεροδρόμια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης για όλη την Ευρώπη στη Γενική Αεροπορία».

Η συνεργασία αναμένεται να επεκταθεί πέραν των ελέγχων για την πυρασφάλεια και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και σε άλλες ανάγκες όπως η μεταφορά ιατρικού προσωπικού τα μικρά νησιά τη χειμερινή περίοδο με τις ΕΔ να διαθέτουν το ιατρικό προσωπικό.

Έτσι θα καθίσταται δυνατή η επιτήρηση σχεδόν της ελληνικής επικράτειας.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *