Μήνυμα Ομπάμα στην Αθήνα: Η ελληνική κρίση δεν επηρεάζει (πιά) την Αμερική

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Η Ελλάδα δεν επηρεάζει την Αμερική και το τραπεζικό της σύστημα, υποστήριξε ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι όλες οι ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ομιλούσαν, το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα, για διάχυση που θα μπορούσε να επηρεάσει ισχυρά την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

«Παρακολουθώ την κατάσταση στην Ελλάδα όλη τη χρονιά», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα προσθέτοντας ότι το κάνει «από τότε που ξέσπασε η κρίση το 2009-2010. Είμαι σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα αλλά πρωτίστως είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ευρώπη».

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε ότι «έχουμε μία χώρα, (την Ελλάδα), που έχει περάσει δύσκολες οικονομικές στιγμές και πρέπει να βρει το δρόμο της επιστροφής στην ανάπτυξη και να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Ο κ. Ομπάμα παρότρυνε την Ελλάδα και τους πιστωτές «να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να βρουν λύση», και πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε διάχυση Δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μεγάλο σοκ στο σύστημα αλλά προφανώς είναι μία επώδυνη κατάσταση για τους Ελληνες και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρώπης. Και εάν η Ευρώπη δεν αναπτύσσεται όπως πρέπει αυτό έχει επίπτωση και σε εμάς και στην παγκόσμια οικονομία».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι και ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού παρακολουθούν την κατάσταση και αφιερώνουν χρόνο για την επίλυσή της κρίσης.

Πηγή: mignatiou.com

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *