Ελπίδες για τον εντοπισμό ρώσου ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού στις ελληνικές ακτές

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΙΓΑΙΟ
Αγνοούμενοι παραμένουν δυο ναύτες του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στη θάλασσα από πυραυλικό καταδρομικό τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Λουντμίλα Τσάϊκινα, μητέρα του Ντμίτρι Τσάικιν, ο γιος της είναι ζωντανός, αν και δεν έχει καμία πληροφόρηση από τις ρωσικές αρχές, ενώ δεν γνωρίζει καν εάν διεξάγεται επίσημη έρευνα. Η Λουντμίλα Τσάϊκινα ισχυρίζεται πως οι ερευνητές θεωρούν ζωντανό τον γιό της, ο οποίος βρίσκεται πιθανότατα κάπου στις ελληνικές ακτές. Οι διασώστες εντόπισαν το ναυαγοσωστικό σωσίβιο του Ντμίτρι, όμως σύμφωνα με την Τσάϊκινα, είτε το έβγαλε μόνος του, είτε του έφυγε στην προσπάθεια να σωθεί. Επισημαίνει επίσης πως ο γιος της ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την θητεία του στο Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, και σκόπευε να παραμείνει.

«Δεν μπορώ να εξασφαλίσω καμία επίσημη πληροφόρηση για το εάν συνεχίζονται οι έρευνες, και εάν ναι, από ποιόν. Δεν γνωρίζω καν τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Πιστεύω πως είναι ζωντανός, Ισως να έχει χάσει τη μνήμη του και να βρίσκεται κάπου, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας», λέει η Τσάϊκινα. Από το ρωσικό προξενείο στην Ελλάδα η Τσάϊκινα πληροφορήθηκε πως η ελληνική ακτοφυλακή ασχολείται με τις έρευνες για τον γιό της.

Πηγή: rbth.com   Φωτό: parosweb.com

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *