Επικαιρότητα

Κυκλαδίτικη φρουτάλια

kykladitiki froutalia

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

8 αυγά

2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες χωρίς το περίβλημα. (κατά προτίμηση Τήνου ελαφρώς κρασάτα)

2 πατάτες κομμένες σε φέτες ή σε λεπτές φέτες (ότι προτιμάτε)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκες τομάτες τριμμένες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

50g κάπαρη

400g ξινομυζήθρα ή γραβιέρα

1κ.γ. ρίγανη

1κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο

4 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε την τομάτα και την πιπεριά, ανακατεύοντας συνεχώς και απαλά με ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα και τις τοποθετούμε μετά σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ξινομυζήθρα (ή την γραβιέρα), τα μυρωδικά, την κάπαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Τοποθετούμε όλα τα  παραπάνω υλικά σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα από τα αυγά. Ψήνουμε για 4΄ και μετά  με την βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από άλλη πλευρά για περίπου 3’.

Φωτό: bordbia.ie

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *