Επικαιρότητα

Λικέρ βύσσινο

cherry_liqueur

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Τα υλικά μας:
1 κιλό βύσσινο με τα κουκούτσια τους
¾ του κιλού ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ, ή ρούμι, ή βότκα, ή τσίπουρο,
1 μέτριο ξύλο κανέλας
10 γαρύφαλλα

1 φακελάκι βανίλια

2-3 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)

λίγη λουΐζα ή αρμπαρόριζα
μία γυάλα που κλείνει ερμητικά.
Διαδικασία:
Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και τα πλένουμε πολύ καλά.

Σε μια γυάλα ευρύχωρη που να βιδώνει καλά ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα και μετά την ζάχαρη, το κονιάκ ή το ρούμι ή την βότκα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βιδώνουμε πολύ καλά το καπάκι, το καλύπτουμε με μεμβράνη και στερεώνουμε με λάστιχο για να στεγανοποιήσουμε το περιεχόμενο ώστε για να μην εξατμισθεί το αλκοόλ. Ανακινούμε δυνατά την γυάλα, προσπαθώντας να διαλύσουμε όσο γίνεται περισσότερο την ζάχαρη.

Βάζουμε την γυάλα σε ηλιόλουστο μέρος. Να το βλέπει ο ήλιος όσο πιο πολλές ώρες γίνεται.
Αφήνουμε τη γυάλα με τα βύσσινα και το κονιάκ στον ήλιο.
Κατά διαστήματα ελέγχουμε την γυάλα αν παραμένει καλά κλεισμένη και συγχρόνως ανακινούμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνουμε το λικέρ στον ήλιο περίπου δύο μήνες.
Μετά τις σαράντα μέρες σουρώνουμε το λικέρ βύσσινο, περνώντας το από τουλπάνι.
Δοκιμάζουμε, και αν το θέλουμε ακόμα πιο γλυκό φτιάχνουμε ένα σιρόπι ανάλογο σε ποσότητα με το λικέρ που έχουμε φτιάξει, βράζοντας δύο μέρη ζάχαρης και ένα μέρος νερό για 8-10’ ώστε να είναι καλά δεμένο το σιρόπι. Αφού κρυώσει εντελώς, το ανακατεύουμε με το λικέρ μας.
Το Φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, μέσα σε φιάλες που κλείνουν καλά.

Αντί για βύσσινο μπορούμε να βάλουμε κεράσι, ρόδι, φράουλα.

Φωτό: tasty-trials.com

 

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *