Επικαιρότητα

Στο Μνημείο Ολοκαυτώματος το Όσκαρ της «Λίστας του Σίντλερ»

Lista Sintler

Στο πένθος βύθισε το θεατρικό στερέωμα η είδηση του θανάτου του Μηνά Χρηστίδη. Ο γνωστός ηθοποιός με μία σημαντική καριέρα στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 90 χρόνων.

Ο Μηνάς Χρηστίδης γεννήθηκε στη Χαλκίδα και τέλειωσε τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το 1958 στο «Τελευταίο ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες.

Τα χρόνια της δικτατορίας βρέθηκε στο Παρίσι, όπου μαζί με την μετέπειτα σύζυγό του, ηθοποιό και συγγραφέα Ντόρα Γιαννακοπούλου (με την οποία απέκτησε ένα γιο τον συγγραφέα Λένο Χρηστίδη) και τον θεατρικό συγγραφέα Γεράσιμο Σταύρου οργάνωσαν μεγάλη περιοδεία ενάντια στη χούντα, στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Για τέσσερα χρόνια έζησε στην Ολλανδία και όταν επανήλθε στην Ελλάδα, για ένα μικρό διάστημα εργάστηκε ως ηθοποιός. Το 1975 δημιούργησε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στήλη τηλεοπτικής κριτικής στην εφημερίδα Καθημερινή και από τότε αφιερώθηκε στη δημοσιογραφία .

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *