Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως βουλευτής αποφάσισε να μιλήσει από το βήμα της Βουλής. Τόνισε πως το ελληνικό χρέος είναι παράνομο και επονείδιστο και κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό. Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη συμφωνία με τους δανειστές μιλώντας για προϊόν εκδίκησης. Σημείωσε δε ότι δεν εχουμε δικαίωμα το ΟΧΙ του λαού να το κάνουμε ναι με την ψήφο μας.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Το νέο μνημόνιο το φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση εκβιάζεται με εργαλείο εκβιασμού την επιβίωση του λαού. Εάν ολοκληρωθεί ο εκβιασμός απόψε τίποτα δεν θα εμποδίσει την επανάληψη. Αυτό συνιστά πραξικόπημα και κατάλυση της δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό».

Συνεχίζοντας τόνισε:

«Ο πρωθυπουργός επιχειρεί την πολιτική του αυτοκαταστροφή και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει η αριστερή παρένθεση. Θέλουν να μας εξευτελίσουν που να μην μας αναγνωρίζει ο εαυτό μας και η κοινωνία. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο λαός μίλησε. Είπε όχι στα τελεσίγραφα τα μνημόνια, και την λιτότητα. Δεν πρέπει να κάνουμε το «όχι» του λαού «ναι» δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Το «όχι» του λαού δεν ήταν με προϋποθέσεις ή με αστερίσκους».

Παράλληλα χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα» την σημερινή ημέρα και εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της για το νέο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Συγκεκριμένα:

«Απόψε είναι μαύρη μέρα για την Ελλάδα την Ευρώπη και για το ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για ένα ώμο εκβιασμό και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. Το κόμμα μου αποκαλούσε και αποκαλεί το ΤΑΙΠΕΔ εκτροφείο σκανδάλων τώρα δέχεται να δημιουργηθεί ένα τερατώδες ΤΑΙΠΕΔ».

Φωτογραφία: ΑΠΕ

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *