Search
Thursday 4 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η Μέρκελ θα επιδιώξει την απομάκρυνση του Γιούνκερ

Angela Merkel
Στο στόχαστρο της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος «πνέει τα μένεα» κατά του κ. Γιούνκερ, στον οποίο καταλογίζει κάκιστους χειρισμούς στην υπόθεση του βρετανικού δημοψηφίσματος και το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times», η κ. Μέρκελ θα θέσει θέμα απομάκρυνσης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το 2017.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις Γερμανού υπουργού, που διατήρησε την ανωνυμία του και ο οποίος υποστηρίζει ότι «ο Γιούνκερ εκμεταλλεύεται τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια για να ασκήσει πιέσεις με σκοπό την περαιτέρω ευρωπαϊκή σύγκλιση/ ενσωμάτωση. Για το λόγο αυτό, η Ανγκελα Μέρκελ πιστεύει πως ο Γιούνκερ έχει εξελιχθεί σε μέρος του προβλήματος».

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι «το Βερολίνο είναι έξω φρενών με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς οι συνεχείς εκκλήσεις του για περισσότερη Ευρώπη έχουν οδηγήσει πολλά κράτη, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, να βρεθούν στο κατώφλι του Βrexit».

Πηγή: sofokleousin.gr, Φωτογραφία: telegraph.co.uk




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *