Αυξήθηκε στο 30% η προμήθεια φυσικού αερίου στη Γερμανία

ΜΕΡΚΕΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Για τα μάτια του κόσμου αποφασίζονται, όπως φαίνεται, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αφού οι ευρωπαίοι αύξησαν τις παραγγελίες τους για φυσικό αέριο από την ρωσική Gazprom, αποδεικνύοντας και πάλι την άμεση εξάρτηση της Ευρώπης από την ρωσική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, η εταιρεία αύξησε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, καθώς οι Ευρωπαίοι εφοδιάζονται με καύσιμα ενόψει της χειμερινής περιόδου

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, η μέση ημερήσια παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία τον Ιούλιο ήταν 13 υψηλότερη από τον Ιούνιο και 29,7% περισσότερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Επιπλέον είπε ότι η εταιρεία δεν στέλνει πλέον φυσικό αέριο στην Ουκρανία και θα συνεχίσει τις προμήθειες μόνο σε μία προπληρωμένη βάση.

Από την πλευρά της η Naftogaz της Ουκρανίας δήλωσε τον Ιούνιο ότι θα σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο από την Gazprom της Ρωσίας από την 1η Ιουλίου έως ότου υπάρξει συμφωνία για τους νέους όρους της προσφοράς, αλλά είπε ότι θα διασφαλίσει τη συνέχιση της διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, οι προμήθειες αντίστροφης τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην Ουκρανία από την Ευρώπη τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 56% και το γέμισμα των υπόγειων αποθηκών αερίου επιβραδύνθηκε κατά 47% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, είπε στη συνάντηση εργασίας ο επικεφαλής της Gazprom.

Ο ίδιος υπενθύμισε, ότι από την 1η Ιουλίου η Ουκρανία σταμάτησε να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, η προμήθεια αντίστροφης τροφοδοσίας φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Μίλερ μειώθηκε απότομα: τον Ιούνιο, έφτασε 30.9 εκατ. κυβικά μέτρα ανά ημέρα, τον Ιούλιο δεν υπερβαίνει τα 13.7 εκατ. κυβικά μέτρα (μείωση – 56%). Ο μέσος ημερήσιος όγκος γέμισης αερίου σε υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις αρχές Ιουλίου μειώθηκε επίσης.

Πηγή: Sputnik, RIA Novosti
Επιμέλεια: Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1972 στην Αθήνα και ζω στους Αγίους Αναργύρους.



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *