Ολόκληρη η δήλωση του Eurogroup-Ποια η φράση κλειδί

EUROGROUP
Η σύνοδος κορυφής βρίσκεται σε εξέλιξη. Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών εξέδωσαν μια κοινή δήλωση.

Βασική γραμμή είναι πως οι υπουργοί Οικονομικών  θα ζητήσουν τώρα από τους συναδέλφους τους στην τροικα “να αξιολογήσουν και να αναλύσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος και τη βιωσιμότητα του χρέους”

Ακολουθεί  η πλήρης δήλωση :

Το Eurogroup καλωσόρισε το νέο Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Η Ευρωομάδα (Eurogroup) αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τη μελλοντική πορεία.

Μετά τη συνάντηση o Πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει νέο αίτημα για οικονομική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Το αίτημα αναμένεται αύριο, 8 Ιουλίου 2015.

Το Eurogroup είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη την ίδια ημέρα, όταν η σχετική αίτηση περιέλθει υπόψην του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο πρόεδρος του Eurogroup θα ζητήσει από τα θεσμικά όργανα – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο –  την αξιολόγηση και την ανάλυση των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και τη βιωσιμότητα του χρέους. Μετά την αξιολόγηση η Ευρωομάδα θα είναι σε θέση να λάβει απόφαση σχετικά με το αν οι επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να αρχίσουν“.

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *