Επικαιρότητα

Γιαούρτι με σαντιγί και φρούτα

giaourti_frouta

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά:

1 kg γιαούρτι σακούλας ή γιαούρτι στραγγιστό

200 gr κρέμα γάλακτος ή αν θέλετε 1 κονσέρβα σαντιγί

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη ή μέλι (ή παραπάνω αν το θέλετε πιο γλυκό)

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ.

Διάφορα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας (φράουλες, μπανάνα, σταφύλι, μήλο κ.α.) ή 1 πακέτο δαμάσκηνα (όχι ξερά και χωρίς κουκούτσι) ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο της αρεσκείας σας)

1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο

κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)

δημητριακά (προαιρετικά)

τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Σε ενα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ την άχνη ή το μέλι, το κονιάκ ή το λικέρ, την κρέμα γάλακτος ή την κονσέρβα σαντιγί μέχρι να γίνει αφράτη.

Προσθέτουμε στο γιαούρτι, τη σαντιγί, τα καρύδια, τα φρούτα κομμένα σε φέτες και αν θέλουμε μπόλικη κανέλα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα ώστε να αναμιχθεί η σαντιγί με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά.

Μπορούμε να στολίσουμε από πάνω με δημητριακά, με φέτες από τα φρούτα ή να ρίξουμε νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει.

Μπορούμε να το σερβίρουμε και σε ατομικά μπολ ή σε ποτήρια για χυμό.

giaourti_frouta02

Φωτό: livingtherun.com, finecooking.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *