Επικαιρότητα

Misty Copeland: Η πρώτη αφροαμερικανή πρίμα μπαλλαρίνα στο American Ballet Theatre!

MISTY COPELAND
Το πρότυπο της λεπτεπίλεπτης, εύθραυστης και ξανθιάς μπαλλαρίνας ήρθε να αλλάξει η 32χρονη χορεύτρια. Για πρώτη φορά στην 75χρονη ιστορία του το American Ballet Theatre επέλεξε την αφροαμερικανή Misty για να ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κύκνου στην εμβληματική παράσταση “Swan Lake”.

MISTY COPELANDΗ Misty γράφει ιστορία στο χώρο του κλασικού χορού, καθότι αναδεικνύει την πραγματική διάσταση μιας χορεύτριας με ενα υγιές σώμα με φυσιολογικές αναλογίες που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα στη σκηνή. Εκτός από σαγηνευτική χορεύτρια με εκπληκτικές ικανότητες, αποτελεί και πρότυπο για τις νέες χορεύτριες ανεξάρτητα από το τί χρώμα ειναι το δέρμα της ή αν έχει τα “κατάλληλα πόδια” για να γίνει πρίμα μπαλλαρίνα…

Ελπίζουμε η επιτυχία της Misty Copeland να έκλεισε οριστικά την εποχή του “ρατσιστικού” μπαλλέτου. Σίγουρα με τη χάρη της και την ανταπόκριση που έχει στον κόσμο θα εμπνεύσει θετικά νέες προοπτικές στον υπέροχο χώρο του κλασικού χορού. Και όπως λέει η ίδια, “Το να είσαι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που χορεύει αυτό το ρόλο στο American Ballet Theatre είναι ένα τεράστιο βήμα για τον κόσμο του χορού”.

Μάρω Σκλαβούνου

Μάρω Σκλαβούνου

Καθηγήτρια Χορού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *