Επικαιρότητα

Μουσείο Κεραμικής σε διατηρητέο βιομηχανικό κτήριο του Λαυρίου

ΛΑΥΡΙΟ
Σε Μουσείο Κεραμικής, που θα φέρει το όνομα «Πάνος Βαλσαμάκης» προς τιμή του σπουδαίου εικαστικού και κεραμίστα από το Αϊβαλί, πρόκειται να διαμορφωθεί διατηρητέο βιομηχανικό κτήριο στο Λαύριο.

Η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. υπέγραψαν την Τρίτη προγραμματική σύμβαση ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, μετατροπής του σε μουσείο και διαμόρφωσης τού περιβάλλοντος χώρου, που είχαν διακοπεί από τον Ιούνιο του 2012.

«Το έργο αυτό είναι ένα από σειρά έργων που σχεδιάζουμε, στο πλαίσιο των συνεργειών με το υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Λαυρεωτικής, και τα οποία αποσκοπούν στο να καταστεί το Λαύριο σοβαρός πόλος πολιτιστικής δραστηριότητας» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Τέτοιου είδους έργα πολιτιστικής υποδομής βάζουν τις βάσεις «για μια νέου τύπου ανάπτυξη που δίνει έμφαση στον πολιτισμό, αναβαθμίζοντας όλους τους δήμους της Αττικής, καθιστώντας τους συμμέτοχους στη συλλογική προσπάθεια ανάταξης του τόπου» τόνισε.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 846.945 ευρώ, περιλαμβάνει την αποκατάσταση και εκμετάλλευση των δύο κενών δεξαμενών καθίζησης και την κάλυψή τους με μια στατικά ανεξάρτητη μεταλλική κατασκευή.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *