Επικαιρότητα

Φελία (αυγόφετες)

Felia

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες

1 ½ ποτήρι φρέσκο γάλα

4-5 αυγά

αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ζάχαρη για το σερβίρισμα

 

Διαδικασία

Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 με 2 εκατοστά.

Σπάμε 4-5 αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν προσθέτοντας και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις και για να γίνουν πιο αφράτα προσθέτουμε το γάλα.

Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με ποσότητα λαδιού που να φτάνει μέχρι τη μέση της φέτας του ψωμιού και περιμένουμε να κάψει.

Ρίχνουμε τις φέτες ψωμιού μια-μια μέσα στο πιάτο με τα χτυπημένα αυγά γυρίζοντας πάνω κάτω για να επαλειφτούν με το αυγό, και με μια τσιμπίδα ή ένα πιρούνι τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Βάζουμε στο τηγάνι όσες χωράνε.

Μόλις ψηθούν (ροδίσουν) απ’ τη μια μεριά τις γυρίζουμε κι από την άλλη.

Τις τοποθετούμε σε ένα καθαρό πιάτο ή ταψάκι και τις σερβίρουμε. Τρώγονται ζεστές.

Φωτό: communitytable.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *