Επικαιρότητα

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…, πιάσανε τον νοικοκύρη!

ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟ
Η Λαγκάρντ έκανε ένα «λάθος»: Έστειλε τη λίστα με τους φοροφυγάδες σε usb-disk (στικάκι), ξεχνώντας ότι οι παραλήπτες της λίστας ήταν οι ίδιοι μέσα στη λίστα, με συγγενικά τους πρόσωπα, φίλους, κουμπάρους, γραμματείς και φαρισαίους διαπλεκόμενους και άλλους χαραμοφάηδες που απομυζούν το δημόσιο χρήμα στην Ελλάδα σαν πιράνχας.

Καλό το στικάκι usb αλλά έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Μπορείς να σβήσεις οποιοδήποτε όνομα δεν θέλεις να φαίνεται στη λίστα, χωρίς να αφήσεις κάποιο ίχνος, χωρίς κανείς να μπορεί να ξεχωρίσει ότι το πρωτότυπο usb-disk είναι πλέον παραποιημένο.

Αντίθετα, η Λαγκάρντ έπρεπε να στείλει την πρωτότυπη λίστα φοροφυγάδων σε CD-ROM (Read Only Memory), όπου θα μπορούσαμε να διαβάσουμε όλα τα ονόματα χωρίς κανείς να μπορεί να σβήσει ούτε τελεία.

Η ουσία είναι ότι ο Παπακωνσταντίνου αθωώθηκε, ο ΓΑΠ εξαϋλώθηκε και ο Αλέξης αποθεώθηκε γιατί σε αντίθεση με τους Σαμαρά-Βενιζέλο που κλείσανε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτός έκλεισε τις Τράπεζες με τα capital controls και συσπείρωσε τον κόσμο στο ΑΤΜ (Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο). Αυτός είναι ο ορισμός του Ηγέτη, κατά Τσώρτσιλ:

«Να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις την αισιοδοξία σου!»

Οι Έλληνες πολίτες καλούνται και πάλι να πληρώσουν τον λογαριασμό. Φοροεπιδρομή και φοροκαταιγίδα, μαζί με μείωση μισθών και συντάξεων αμέσως μετά το τέλος των διακοπών. Έτσι πως πάμε σε λίγα χρόνια η λέξη «διακοπές» θα μας θυμίζει τις διακοπές ρεύματος.

Φάγαμε τα δύο πρώτα ισχυρά ραπίσματα (1ο και 2ο μνημόνιο) στη δεξιά παρειά (από ΓΑΠ και Σαμαρα-Βενιζέλο), και σαν καλοί Χριστιανοί γυρίζουμε και την αριστερά για το τρίτο ισχυρότερο ράπισμα (3ο μνημόνιο). Τρία συνεχόμενα μνημόνια και δεν μπορούμε να ανακάμψουμε. Οι Κυβερνήσεις πέφτουν, τα μνημόνια μένουν. Κι ο Βαρουφάκης πολύ έξυπνα σκέφτηκε με δημιουργική ασάφεια και lateral thinking, ότι αφού αδυνατούμε να αξιοποιήσουμε τη λίστα Λαγκάρντ, ας αξιοποιήσουμε τη λίστα Βαρουφάκη, που θα περιλαμβάνει όλα τα ΑΦΜ από το Taxis των Ελλήνων που πάντα πλήρωναν και πάντα θα πληρώνουν για να είναι η χώρα En-Taxi στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της.

Όταν ήμασταν φοιτητές λέγαμε ένα ανέκδοτο:

– Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της δεξιάς διακυβέρνησης;
– Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο.
– Και ποιο είναι το χαρακτηριστικό της αριστερής διακυβέρνησης;
– Ακριβώς το αντίθετο…

Φωτογραφία: www.adoption-truth.com

Στάθης Παπαγιαννίδης

Στάθης Παπαγιαννίδης

Συγγραφέας/Μηχ/κός Πληροφορικής



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *