Επικαιρότητα

SOS για την Μονάδα Αιμοκάθαρσης Καλύμνου

ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ
Έλλειψη σε φάρμακα, αδυνατότητα εύρεσης φαρμάκων από απόρους ασθενείς, κίνδυνος για την υγιεινή ασθενών και νοσηλευτών από ελλιπή καθαριότητα και έλλειψη προσωπικού,καθυστέρηση διατροφικών επιδομάτων σε ανθρώπους πού τα έχουν άμεση ανάγκη,ακατάλληλα υλικά ανα περίπτωση(φίλτρα).

Γενικά, στην ομάδα μας θάβουμε έναν ασθενή ανά τρεις μήνες!

Αν δεν ενδιαφερθούν οι ανθρωπιστικές δυνάμεις, πού είναι πολλές και ευαίσθητες σε πολλά άλλα θέματα και δεν βρεθούν δωρητές, θα θάψουμε και άλλους πολύ σύντομα. Αν πραγματικά κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί τουλάχιστον να μας ενισχύσει οικονομικά ή σε υλικά(φάρμακα, φίλτρα,όργανα ιατρικά). Η σταθερή απάντηση πού λαμβάνουμε από τους αρμοδίους είναι “πως είμαστε τυχεροί πού υπάρχει και μονάδα εδώ στην Κάλυμνο”.Δηλαδή είναι τύχη αγαθή πού δεν ξεριζωθήκαμε από τον τόπο μας για να βρούμε κάπου αλλού την αυτονόητη μέριμνα ή πού δεν έκλεισε για πάντα η ταφόπλακα από πάνω μας!

Εντωμεταξύ υπάρχει μηδενική παιδεία και ένας χυδαίος φιλανθρωπισμός από τους περισσότερους. Σε μία έκκληση μας για φάρμακα και στήριξη βγήκε ένας παπάς και έλεγε ότι “πεινάμε”. Μέχρι εκεί πάει το μυαλό του καθενός πού θέλει να κάνει τον καλό! Δεν πεινάμε! Έχουμε ελλείψεις σε φαρμακευτική και ιατροθεραπευτική στήριξη. Δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε την αρρωγή των συνανθρώπων μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια μέχρι την μεταμόσχευση ή κάποιο άλλο τέλος.Γιατί είμαστε σάρκα από την σάρκα σας και όλοι ανεξαιρέτως ζωντανά και προσφέροντα στοιχεία στην τοπική κοινωνία!

Έρευνες και στατιστικές αναφέρουν πώς τουλάχιστον 30% των συμπολιτών μας υποφέρουν από νεφρικές παθήσεις, χωρίς να το γνωρίζουν οι περισσότεροι. Καταλαβαίνετε πώς ο καθένας από εσάς,ο σύζυγος, η σύζυγος, το παιδί σας, ο γονιός σας, μπορεί να βρεθεί αύριο στην καρέκλα της αιμοκάθαρσης και να αλλάξει ποιοτικά και ουσιαστικά η ζωή η δική του και των γύρω του από την μια στιγμή στην άλλη με δραματικό τρόπο. Παρακαλούμε στην κατανόηση και την ενίσχυση σας. Κάνουμε έκκληση και στους τοπικούς παράγοντες και σε κάθε συμπολίτη μας. Ιδιαιτέρως σε αυτούς πού μπορούν και συνηθίζουν να προσφέρουν σε διάφορα ανθρωπιστικά έργα.

Πηγή: iereasanatolikisekklisias.blogspot.com, Φωτογραφία: aftodioikisi.gr

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *