Οδηγός επιβίωσης στην τάξη του χορού!

ΤΑΞΗ ΧΟΡΟΥ
1. Μη φοβάστε να ρωτήσετε
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα σας προκληθούν ερωτήσεις και σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνετε. Για αυτό είναι εκεί ο δάσκαλος, για να σας δώσει συμβουλές και να σας εξηγήσει.

2. Να έχετε υπομονή! Τα αποτελέσματα αργούν να φανούν
Όταν βλέπουμε τους πιο προχωρημένους από εμάς να χορεύουν, φανταζόμαστε ότι είναι εύκολο και για μας να κάνουμε το ίδιο ακριβώς την επόμενη στιγμή! Όταν όμως πιάνουμε τον παρτενέρ μας, συνειδητοποιούμε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι φαινόταν. Μη βιάζεστε λοιπόν και μην απογοητεύεστε. Εξασκηθείτε, και με τον καιρό θα εκπλαγείτε από αυτά τα οποία εσείς οι ίδιοι καταφέρατε.

3. Μην ξεχνάτε το στόχο σας
Όλοι έχουμε ένα στόχο όταν ξεκινάμε χορό. Για γυμναστική, για γνώση, για χόμπυ, κοινωνική επαφή, συμμετοχή σε διαγωνισμούς-παραστάσεις. Ακόμη και αν κάποια στιγμή απογοητευτείτε, κουραστείτε, βαρεθείτε, μην ξεχνάτε το λόγο για τον οποίο ξεκινήσατε χορό και μην τα παρατάτε!

4. Μη συγκρίνεστε με τους άλλους
Να είστε ο εαυτός σας. Μην πέσετε στην παγίδα της σύγκρισης με τους άλλους, καθώς κάποιοι θα είναι σίγουρα καλύτεροι από εσάς σε κάποιους τομείς. Επικεντρωθείτε στα δικά σας θετικά στοιχεία και δουλέψτε για να βελτιώσετε τα υπόλοιπα.

5. Συστηθείτε! Να είστε ανοιχτοί και κοινωνικοί
Ο χορός είναι κατεξοχήν κοινωνικό χόμπυ, αφού χορεύεται σε ζευγάρι. Μη διστάσετε να συστηθείτε και να ζητήσετε από μία ντάμα ή και καβαλιέρο να χορέψετε. Σίγουρα έχετε ένα σημαντικό κοινό ενδιαφέρον να συζητήσετε… το χορό!

Φωτογραφία: yegfitness.ca

Μάρω Σκλαβούνου

Μάρω Σκλαβούνου

Καθηγήτρια Χορού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *