Το κυνήγι της τελειότητας

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
Περνάμε τις μέρες μας σε έναν αγώνα δρόμου, να προλάβουμε δουλειά, υποχρεώσεις, μέσα σε ένα μόνιμο άγχος που ακόμα και αν έχουμε προλάβει να κάνουμε όλα αυτά για τα οποία τρέχουμε, σκεφτόμαστε αμέσως όλα τα υπόλοιπα που εκκρεμούν. Μια ζωή με πρόγραμμα, προθεσμίες και ανησυχία αν τα κάναμε όλα σωστά, αν ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε όλους τους ρόλους μας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξύπνησες και βγήκες στο μπαλκόνι σου αναζητώντας τον ήλιο; Θα μου πεις αν ζεις σε μια μεγαλούπολη πού να δεις τον ήλιο με τόσες πολυκατοικίες, αλλά πες μου πόσες φορές αναζήτησες τον ήλιο που κρύβεις μέσα σου;

Μεγαλώσαμε και ζούμε σε μια εποχή απαιτητική. Που ζητά από εσένα να είσαι ο τέλειος εργαζόμενος, ο τέλειος φίλος, ο τέλειος γονιός, το τέλειο παιδί, ο τέλειος σύντροφος. Πότε όμως θα ασχοληθείς με το να γίνεις ο τέλειος άνθρωπος; Μάθαμε μέσα από κανόνες που μας πέρασαν οι πρώτοι φορείς κοινωνικοποίησης πώς να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή αυτού του οποίου μας προορίζει η κοινωνία στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε να γίνουμε. Ακόμα και αν μέσα από αυτούς υπήρχε και μια κατεύθυνση στο πώς να γίνεις καλύτερος ως άνθρωπος, λίγοι είναι εκείνοι που αφιερώνουν λίγο χρόνο στο να ασχοληθούν με τον ίδιο τους τον εαυτό και στην γνωριμία του μαζί του.

Χαθήκαμε στα μεγάλα ωράρια στη δουλειά και σε ευκαιριακούς τρόπους χαλάρωσης και χάσαμε το νόημα της ίδιας της ζωής. Μιας ζωής που κυλά γρήγορα και το τελευταίο που θα θες είναι όταν έρθει εκείνη η ώρα του απολογισμού της, το μόνο που να έχεις να θυμηθείς να είναι τα mail που αντάλλαζες στη δουλειά και τις αναρτήσεις στο προφίλ σου στο facebook.

Η τελειότητα ξεκινά από μέσα μας και επιτυγχάνεται μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή γνωριμία του εαυτού μας, αποδεχόμενοι την μοναδικότητά του. Έχει να κάνει με το να εκτιμούμε και να σεβόμαστε όλες τις εκδοχές του και να τον προκαλούμε για να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα και καινούριες πτυχές του. Έχει να κάνει με την ικανότητα να μπορούμε να αντλούμε ευτυχία από μικρά καθημερινά πράγματα, οπότε ας βάλουμε λίγο στην άκρη όλες τις ιδιότητές μας, ας απογυμνωθούμε από ρόλους και υποχρεώσεις και ας μάθουμε από την αρχή ποιοι είμαστε πραγματικά.

Φωτογραφία: revelwallpapers.net

Σοφία Φωτοπούλου

Σοφία Φωτοπούλου

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *