To “Chevalier” της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στο 68ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

CHEVALIER
Η νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «Chevalier» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Locarno Film Festival, 5 – 15 Αυγούστου).

Στη συνέντευξη Τύπου του διευθυντή της διοργάνωσης Carlo Chatrian, ανακοινώθηκε η συμμετοχή της ταινίας στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, το οποίο απαρτίζεται από 14 ταινίες.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού συντίθεται από τον Αμερικάνο φωτογράφο/σκηνοθέτη Jerry Schatzberg, τον Γερμανό ηθοποιό Udo Kier, τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Nadav Lapid και την Κορεάτισα ηθοποιό Moon so-Ri.

Η επίσημη πρεμιέρα του «Chevalier» θα λάβει χώρα στις 12 Αυγούστου. Σε αυτή θα παρευρεθεί η Αθηνά Τσαγγάρη, καθώς και οι έξι πρωταγωνιστές της ταινίας: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Η ταινία αποτελεί μια παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *