Επικαιρότητα

Αμβρόσιος: Ανδρέας, Σημίτης, Τσίπρας οδήγησαν στην αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας

Αμβρόσιος
Πολύ μελάνι έχει χυθεί τις τελευταίες ώρες για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας μετά και τον πολιτικό όρκο που έδωσε ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη αντίδραση από Ιεράρχη ήρθε από τον…αγριεμένο Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο που κατέστησε ενόχους για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος τον νέο πρωθυπουργό, αλλά και τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.

Από τα πυρά του πάντως δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένο για την σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Ιεράρχη “Η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει τήν χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται! Ναί, σιγά-σιγά οδηγείται πλέον στα μονοπάτια που οδηγούν στο άθεο Κράτος, ή έστω σε ένα θρησκευτικά αχρωμάτιστο Κράτος!”.

Υπέυθυνοι για αυτό είναι πλην του νύν πρωθυπουργού και ο “ερωτύλος” -όπως τον χαρακτηρίζει-Ανδρέας Παπανδρέου και ο “εβραϊκής καταγωγής”-βάσει των λεγομένων του- Κώστα Σημίτης.

“Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της!

Το πρώτο και μεγάλο βήμα πρός τήν κατεύθυνση αυτή συνετελέσθη από τον Εβραϊκής καταγωγής και προελεύσεως τέως Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Είναι ο άνθρωπος, που αφαίρεσε την αναγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική μας ταυτότητα!

Το δεύτερο μεγάλο βήμα πρός την κατεύθυνση της αποβολής του χριστιανικού χαρακτήρα της Χώρας μας συνετελέσθη με την καταπάτηση των κανόνων της Χριστιανικής Ηθικής! Το βήμα αυτό έγινε από τον αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου! Είχε μεταβή στο Λονδίνο για την προστασία της υγείας του. Εκεί όμως δεν τον συνώδευσε η σύζυγός του κα Μαργαρίτα, δηλ. η νόμιμη Γυναίκα του, αλλά η ερωμένη του Δήμητρα! Από την Μαργαρίτα μέχρι τότε δεν είχε πάρει διαζύγιο! Μετέβη, λοιπόν, στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από τήν Δήμητρα, τήν παλλακίδα και ερωτική του σύντροφο!” σημειώνει ο Μητροπολίτης.

Το τρίτο βήμα σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο συντελείται σήμερα “με την προκλητική προβολή της αθεΐας!”

“Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σήμερα αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλη κάποια επιφύλαξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθ- υπουργού! Διερωτώμεθα, εάν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα αυτό, καθ΄ όσον τό Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 13 παράγραφ. 5 διαλαμβάνει τά εξής: “Ουδείς όρκος επιβάλλεται άνευ νόμου ορίζοντος και τον τύπον αυτού”. Ερωτάμε δημοσίως: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει Νόμος ο οποίος επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να δίδει πολιτικό Όρκο;” τονίζει ο Δεσπότης.

Ιδιαίτερα καυστικός όμως είναι και για όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις κυριακάτικες εκλογές:

“Σήμερα οι Έλληνες επώλησαν τήν πίστη τους “για ένα κομμάτι ψωμί”! Σε παλαιότερες εποχές οι Έλληνες, καλώς ή κακώς, εφώναζαν “ψωμί καί εληά καί Κώτσο Βασιληά!” Σήμερα παραδόξως φωνάζουν “ψωμί καί εληά καί Τσίπρα Βασιληά!”

Ενώ για τον Πάνο Καμμένο τον οποίον χαρακτηρίζει “συνεργό” σημειώνει: “Το έγκλημα της αποχριστιανοποιήσεως της Ορθοδόξου Ελλάδος συμπληρώνεται από την σύμπραξη και την συμμετοχή του Κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” με ένα δεδηλωμένα άθεο Πρωθυπουργό! Ο έως χθές αγωνιστής και ιδεολόγος πολιτικός Αρχηγός κ. Πάνος Καμμένος έκαψε πιά κάθε αγαθή διάθεση, που είχαμε για το πρόσωπό του στην καρδιά μας. Καθίσταται συνεργός στην απο-χριστιάνιση της χριστιανικής Ελλάδος.”
4 thoughts on “Αμβρόσιος: Ανδρέας, Σημίτης, Τσίπρας οδήγησαν στην αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *