Τσίπρας: Αυριο ζητάω σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
“To αποτέλεσμα δεν έχει νικητές και ηττημένους” είπε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Και συμπλήρωσε: ” Να διαφυλάξουμε ως κορην οφθαλμού την ενότητα. Ελληνιδες Έλληνες κάνατε μια γενναία επιλογή. Έχω πλήρη συνείδηση πως δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη και θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά δίκαιες λύσεις και βιώσιμες λύσεις. Ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα όχι στο ερώτημα μέσα ή εξω από το ευρώ.

Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος της λιτότητας. Θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης. Προτεραιότητα η αποκατασταση του τραπεζικου΄συστήματος. Είμαι βέβαιος πως η ΕΚΤ αντιλαμβάνεται την ανθρωπιστικη΄διάσταση που έχει πάρει η κατάσταση στη χώρα μας., Είμαστε έτοιμοι για μεταρρυθμίσεις και σχέδιο αναπτυξιακών επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ταυτόχρονα όμως στο τραπέζι θα είναι και το θέμα του χρέους μετά την έκθεση του ΔΝΤ. Αναγκαία η αναδιάρθρωση για βιώσιμη λύση”.

Το πλέν σημαντικό είναι πως όπως ανακοίνωσε θα ζητήσει σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών “για να ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες της κυβερνησης και να ακούσω τις δικές τους προτάσεις”.

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *