Στο κενό οι προσπάθειες Ομπάμα να απομονώσει τη Ρωσία, λέει αμερικανός αναλυτής

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Απέτυχαν πλήρως οι προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να απομονώσει διεθνώς τη Ρωσία, σύμφωνα με τον αμερικανό ιστορικό, καθηγητή του Πανεπιστημίου Princeton Στίβεν Κοέν. Σύμφωνα με τον αναλυτή, αυτό γίνεται σαφές, παραμονές της Συνόδου Κορυφής BRICS και SCO (Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης) στη ρωσική πόλη Ούφα (8-9 Ιουλίου) και αυτός ο προσανατολισμός της κυβέρνησης Ομπάμα το μόνο που καταφέρνει είναι να εγείρει διαδικασίες που οδηγούν σε «πολυπολικό» κόσμο. Ο αμερικανός καθηγητής πιστεύει ακράδαντα πως στο φλέγον θέμα της κρίσης στην Ουκρανία, η απροθυμία όλων των πλευρών, εκτός από τη Μόσχα, να εκπληρώσουν τις συμφωνίες του Μινσκ, οδηγεί σ’ ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, σε μια κατεύθυνση όλο και πιο μιλιταριστική για πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Κατά τον Κοέν, μια πιθανή νέα αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό, τι το προηγούμενο Ψυχρό Πόλεμο, ο οποίος διήρκεσε περίπου 40 χρόνια και αυτό θα συμβεί κυρίως για τρεις λόγους:

# Κατ ‘αρχάς, το επίκεντρο της νέας αντιπαράθεσης δεν θα είναι στο Βερολίνο, αλλά κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
#Δεύτερον, σε αντίθεση με το τελευταίο Ψυχρό Πόλεμο, σήμερα δεν υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς για τα αντιμαχόμενα μέρη.
#Τρίτον, μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών θα λάβει χώρα χωρίς την παραδοσιακή διαδικασία ελέγχου των εξοπλισμών.

Πηγή: gr.rbth.com

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *