Κυβέρνηση: Οι διαπραγματεύσεις δεν τελειώνουν την Κυριακή

«Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν τελειώνουν την Κυριακή. Το αντίθετο, καθώς το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων» επιμένουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα παραμείνει μέχρι τέλους. Και θα είναι εκεί και τη Δευτέρα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά» και σημειώνουν ότι «το ίδιο, ακριβώς, επιβεβαιώνουν και ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι», δηλώσεις των οποίων παραθέτουν.

Θυμό και έκπληξη προκάλεσε πάντως στους εταίρους το διάγγελμα του πρωθυπουργού, οι οποίοι κάνουν πλέον λόγο για “νέο μνημόνιο” και βάζουν τέλος σε περαιτέρω συζητήσεις -μέχρι το δημοψήφισμα. H τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ήταν εξαιρετικά σύντομη, καθώς διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αδιάλλακτος στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ προσπάθησε να πείσει ότι με το «όχι» δεν τίθεται θέμα εξόδου της ευρώ και ότι ο ίδιος είναι ευρωπαϊστής, επικαλούμενος και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν. «Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη» υποστήριξε.

ΠΗΓΗ skai.gr

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *