Επικαιρότητα

Μητρ. Φθιώτιδος: Οι μοναδικές δυνάμεις που μπορούν να μας στηρίξουν είναι ο Στρατός και η Εκκλησία

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ποταμός ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του. Αξιοσημείωτες και οι παρεμβάσεις του για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα όπως τα μνημόνια, ο όρκος και άλλα.

Μίλησε για ταλαιπωρημένους στα νοσοκομεία, για αθώους στις φυλακές, για σκοτάδι που παίρνει νομιμοφάνεια, αλλά είπε πως πρέπει να υπομένουμε και να επιμένουμε αγκαλιασμένοι με την Εκκλησία.

Για την Φθιώτιδα είπε πως “εδώ είναι η Ελλάς” και αναφέρθηκε στον τρόπο που εορτάζουν τις εθνικές εορτές λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την πρωτεύουσα.

“Τα γηροκομεία μας τα λειτουργούμε με ιδίους πόρους” είπε ακόμη και συμπλήρωσε πως φτιάχτηκαν με τον οβολό του λαού και όχι κρατικές επιχορηγήσεις.

“Τέτοιος Πατριάρχης δεν έχει εμφανιστεί στην Ορθοδοξία. Είναι η ρίζα του γένους μας είναι το άπαν. Όλα τα προλαβαίνει. Εκφράζει την Ελληνορθοδοξία” σχολίασε για τον κ. Βαρθολομαίο. Συμπλήρωσε πως τον υποστήριζε και επί Χριστόδουλου στην Ιερά Σύνοδο, ενώ -όπως είπε- “ο Χριστόδουλος επέμενε κακώς”!

Μίλησε παράλληλα για την παγκοσμιοποίηση και για το πως αλλάζουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα “με ύπουλο τρόπο”, ενώ επισήμανε πως οι μοναδικε΄ς δυνάμεις που μπορούν να μας στηρίξουν είναι “ο Στρατός και η Εκκλησία”!

“Έχουν υπογράφει και άλλα μνημόνια που δεν τα ξέρουμε  εμείς. Γίνονται κρυφά πίσ από την πλάτη μας” τόνισε επίσης και ζήτησε από την διοικούσα Εκκλησία να μην κλείνει το στόμα της! “Δε θέλουμε επαναστάτες αλλά πρέπει ο καθένας να γνωρίζει την αλήθεια” επισήμανε.

“Δεν έχουμε ηγέτες, οι περισσότεροι πολιτικοί ανεβαίνουν για να πλουτίσουν. Ασφαλώς υπάρχουν και κάποιοι που έχουν πεθάνει στο ψαθί” ανέφερε με νόημα, ενώ για τα δήθεν σκάνδαλα της Εκκλησία είπε πως είναι η νέα “φραγγέλωση του Χριστού”.

Τέλος μιλώντας για τον όρκο, είπε πως αν καταργήσουμε και αυτόν θα τα ισοπεδώσουμε όλα “και όσοι μιλήσαν να καταργηθεί βιάστηκαν”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *