Σπαγγέτι με λεμόνι,σκόρδο και βασιλικό

ΣΠΑΓΓΕΤΙ
Μια εύκολη, νόστιμη, χορταστική και πολύ αρωματική μακαρονάδα. Φτιάξτε την και θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας, αφου περιέχει ένα ολόκληρο λεμονι!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
80 ml. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Ένα ποτηράκι του κρασιού,κρασί λευκό
1 μέτριο ακέρωτο λεμόνι
ψίχα ψωμιού 1/4 φλ. (θρυμματισμένη)
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Μια μικρή χούφτα φρέσκο βασιλικό
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο (για όσους δεν νηστεύουν)

Εκτέλεση

Βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο το ξύσμα από το λεμόνι, το οποίο στη συνέχεια ψιλοκόβουμε σε λετπές φέτες, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Στη συνέχεια το βράζουμε με δυο κουταλιές της σούπας νερό, για 15 λεπτά σε μια μικρή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει πολτός.Το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα σπαγγέτι ή τα λινγκούνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία για να είναι al dente. Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε 1 φλ. απο το νερό στο οποίο βράσανε.

Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά,προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το κρασί και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πολτό κι αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε και περιχύνουμε το σπαγγέτι με το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά το σπαγγέτι.

Καβουρδίζουμε τα κομμάτια της ψίχας σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πασπαλίζουμε με αυτά τα σπαγγέτι.Ανακατεύουμε να πάνε παντού και σερβίρουμε. Μπορούμε επίσης αντί της ψίχας να προσθέσουμε δυο κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

Φωτογραφία: kathdedon.files.wordpress.com

Χριστίνα Θεοχάρη

Χριστίνα Θεοχάρη

Μ.Α. in Language, Literature and Thought



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *