Θεϊκό επιδόρπιο!

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΑΧΛΑΔΙΑ
Αχλάδια του διάσημου Γάλλου σεφ Raymond Blanc ποσαρισμένα σε λευκό κρασί με λεμόνι, κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο.
Μια πολύ αρωματική συνταγή για ένα έλαφρύ επιδόρπιο. Σε μια πιο καλοκαιρινή παραλλαγή, ή για όσους δεν σκέφτονται τις… θερμίδες σερβίρετε τα αχλάδια με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Υλικά για 6 άτομα

6 ώριμα αλλά ακόμη σφιχτά αχλάδια, ξεφλουδισμένα
200γρ ζάχαρη άχνη
400ml κρύο νερό
400ml λευκό ξηρό κρασί, όπως Chardonnay ή ένα ελληνικό όπως η Μαλαγουζιά ή το Ασσύρτικο
1 στικ βανίλιας χωρισμένο στη μέση
5 φέτες λεμονιού, με τη φλούδα τους, με πάχος 2χιλ
2 στικ κανέλας
Αστεροειδή γλυκάνισο (5-6 κομμάτια)

Εκτέλεση

Για τα αχλάδια
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον πάτο της κατσαρόλας και αφήστε το σιρόπι με τα μπαχαρικά και τα εσπεριδοειδή να πάρει βράση για περίπου 10 λεπτά.
Καλύψτε την κατσαρολα με το χαμηλώνοντας τη φωτιά, για άλλα 10 λεπτά.

Ανοίξτε την κατσαρόλα, προσθέστε τα αχλάδια, που θα έχετε περιχύσει με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και αφήστε να βράσουν για αλλα 15 λεπτά. Κλείνετε την φωτιά και αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (έως και 24 ώρες) για να δέσουν οι γεύσεις ανάμεσα στα εσπεριδοειδή, τα μπαχαρικά και τα αχλάδια.

Με μια τρυπητή κουτάλα, τοποθετείτε το αχλάδι πάνω ένα πιάτο, περιχύνετε με το σιρόπι και για τους “τολμηρούς” και με μια μπάλα παγωτό βανίλια και σερβίρετε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: hello magazine

Χριστίνα Θεοχάρη

Χριστίνα Θεοχάρη

Μ.Α. in Language, Literature and Thought



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *