Επικαιρότητα

Ρωσικά άρματα μάχης “κατέλαβαν” τον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
Οι εποχές του Ψυχρού πολέμου μπορεί να πέρασαν ανεπιστρεπτί (;) αλλά η περίοδος που διανύουμε δεν είναι και η καλύτερη στις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων. Η ρητορική του Λευκού Οίκου με φόντο την ουκρανική κρίση έχει ενόχλησει πολλούς νέους ανθρώπους στη Ρωσία. Η απροθυμία της κυβέρνησης Ομπάμα να λάβει μέρος στην 70η επέτειο εορτασμού της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα, εξελήφθη από κάποιους ως προσβολή προς το έθνος.

Μια ομάδα νέων ρωσικής καταγωγής, λοιπόν, έκανε την δική της “αντίσταση” κυκλοφορώντας ένα βίντεο που δείχνει ακτιβιστές να παρακολουθούν προβαλλόμενες σκηνές από την παρέλαση της Μόσχας στους τοίχους του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. Η ομάδα κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα για την υπονόμευση των εορτασμών για τη νίκη της Ρωσίας την περίοδο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου

Στο YouTube, το βίντεο φορτώθηκε την Τετάρτη, και δείχνει σοβιετικά άρματα μάχης εποχής Β΄Παγκ. Πολέμου αλλά και σύγχρονα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα να “περνούν” μέσα από την Κόκκινη Πλατεία στον τοίχο της αμερικανικής προεδρικής κατοικίας.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *