Επικαιρότητα

Πειραιώς Σεραφείμ: Το Σιωνιστικό λόμπι ευθύνεται για την εκρίζωση των Χριστιανών

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Του Μανώλη Κείου

Λάβρος για πολλοστή φορά για τη δράση του Ισλάμ ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

“Μέγα λάθος και παγίδα” χαρακτηρίζει ο δυναμικός Ιεράρχης το να διακρίνεται το Ισλάμ σε ριζοσπαστικό και δήθεν μετριοπαθές, κάτι που επιδιώκεται σε πολλούς κύκλους.

Σε σημερινή παρέμβασή του ασκεί δριμεία κριτική στην πρωτοβουλία διοργάνωσης συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα “Θρησκεία και βία”. Αντιδρά έντονα στο γεγονός πως -όπως λέει- η Ορθοδοξία τσουβαλιάστηκε με τις άλλες θρησκείες.

Αναλύει τις καταβολές και το νόημα του Ισλάμ, επιχειρηματολογώντας απέναντι σε αυτούς που υποστηρίζουν πως το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης, σχολιάζει τους διαθρησκειακούς διαλόγους Ορθοδοξίας-Ισλάμ αμφισβητώντας την ουσία τους τη στιγμή που σφάζονται Χριστιανοί ανά τον πλανήτη, επανέρχεται στο θέμα του τεμένους στο Βοτανικό περνώντας από το τι συμβαίνει με την ορθόδοξες εκκλησίες στην Τουρκία, οι οποίες είτε μετατρέπονται σε τζαμιά και μουσεία είτε είναι απόλυτα εγκαταλελειμένες, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους σύγχρονους διωγμούς των Χριστιανών.

“Ευθύνη για το συνεχιζόμενο αυτό διεθνές και διαρκές έγκλημα εκκριζώσεως των γηγενών χριστιανικών πληθυσμών από τις πατρογονικές τους εστίες έχει το σκοτεινό Σιωνιστικό λόμπι, που κυβερνά τις Η.Π.Α., και οι εύχρηστοι και ευεπίφοροι σε κάθε είδους καταδολίευση δυτικοί σύμμαχοί του” αναφέρει και συμπληρώνει: “Τα διαδραματιζόμενα, στις χώρες πειραματισμού της Δύσης, που παραδίδονται στην Ισλαμική λαίλαπα, αποδεικνύουν και στον πλέον αφελή ότι ελευθερία, ανεξιθρησκεία, ευρωπαϊκό κεκτημένο, ανεκτικότητα και Ισλάμ δεν έχουν καμμία δυνατότητα συνυπάρξεως, και μόνο αργυρώνητοι, χειραγωγούμενοι και εξωνημένοι κάλαμοι μπορούν να υποστηρίξουν το αντίθετο”.

Σημαντικότατη όμως είναι η τελική θέση του σύμφωνα με την οποία “οι Ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί ηγέτες να κατανοήσουν ότι ο Άγιος Τριαδικός Θεός ανέχεται τους Τζιχαντιστές ως μέσον παιδαγωγικής τιμωρίας, εξαιτίας της προωθήσεως και εμμονής τους στην παναίρεση του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητιστικού οικουμενισμού, και να συνετισθούν“.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *