Επικαιρότητα

Αποκλίσεις στις αποκρατικοποιήσεις, προσδοκίες για συμφωνία

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της σημερινής συζήτησης μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, κ. Γιώργου Σταθάκη, που αφορούσε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, υπάρχουν ακόμη κάποιες αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά τη νομική υπόσταση του νέου ταμείου και κυρίως τη μετάβαση από το υφιστάμενο στο καινούργιο καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να μεταφερθούν σε βάθος χρόνων περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να δώσει μορφή επενδυτικού fund στο νέο ταμείο και όχι χαρακτήρα απλού πωλητή, όπως είναι ο σημερινός ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι οι αποκλίσεις που έχουν καταγραφεί δεν είναι αξεπέραστες και θα συζητηθούν και στην αυριανή συνάντηση των δύο πλευρών.

Πέραν αυτών, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την έκβαση των εξελίξει διαπραγματεύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι οι συζητήσεις προχωρούν καλύτερα απ΄ ότι υπολογιζόταν και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί δάνειο-γέφυρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ξεκινά άμεσα η διαβούλευση με τους θεσμούς για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του χρόνου να έχει υπάρξει σχετική νομοθεσία.

Πηγή: kathimerini.gr

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *