Επικαιρότητα

Ποια ονόματα ”παίζουν” για το Υπ. Υγείας! Όλο το παρασκήνιο

Υπουργείο Υγείας
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η τελετή παράδοση παραλαβής  του υπουργείου υγείας από τον νυν υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη στο νέο σχήμα που θα ορισθεί από τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επικρατέστερο όνομα που όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες αναμένεται να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου υγείας ακούγεται ότι είναι του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος δήλωσε την διαθεσιμότητα του .

Άλλωστε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  γνωρίζει καλά τον ευαίσθητο  χώρο της υγείας.

Ένα ακόμη δυνατό  χαρτί που θεωρείται πιθανόν να αναλάβει θέση στο υπουργείο υγείαας είναι ο επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς. Μάλιστα είναι πιθανό να αναλάβει θέση υφυπουργού με αρμοδιότητες την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Και ο Γιάννης Μπασκόζος όμως που προέρχεται από το χώρο του συνδικαλισμού αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο στην Υγεία ανεξάρτητα εάν δεν εξελέγη βουλευτής.

Και αυτό γιατί στην Κουμουνδούρου θεωρούν πολύτιμες  τις γνώσεις του στον τομέα  ενώ πρόκειται για ένα πρόσωπο αποδεκτό και από μεγάλο κομμάτι των «δεξιών» γιατρών.

Αλλαγές όμως δεν αναμένεται να υπάρξουν μόνο στα πρόσωπα αλλά και στο σχήμα του υπουργείου καθώς πληροφορίες θέλουν η νέα πολιτική ηγεσία να σηκώσει και το βάρος κάποιων αρμοδιοτήτων από το υπουργείο εργασίας .

Στόχος είναι να ελέγχονται τόσο τα κονδύλια για την υγεία, όσο και αυτά της κοινωνικής ασφάλισης.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *