Επικαιρότητα

Πασχαλινά κουλουράκια

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αβγά
250 gr βούτυρο
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι. χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 Kg αλεύρι
4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, ρίχνουμε τα αβγά ένα- ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Σ’ ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει το μισό αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το μπέϊκιν, τις βανίλιες. Ρίχνουμε λίγο-λίγο τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά και να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για 15’ να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε, τα αλείφουμε με ασπράδι αβγού στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα λίγο νερό.

Τα ψήνουμε στους 180° για 10′ με 20′, ανάλογα με το μέγεθος.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *