Επικαιρότητα

Μαγειρίτσα

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ
Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά (περίπου 1½ κιλό)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 μαρούλια χοντροκομμένα
1½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
Χυμό λεμονιού (ρίχνεται όσο σας αρέσει στην γεύση)
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ (προαιρετικά)

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τη συκωταριά. Την καθαρίζουμε από τα περιττά λύπη και το λαρύγγι. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη ζεματάμε για 10’ μέσα σε αλατισμένο νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη ψιλοκομμένη συκωταριά, τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου 30΄.

Σε μια άλλη κατσαρόλα μεγάλη ζεματάμε τα μαρούλια για περίπου 5΄. Κατόπιν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την συκωταριά προσθέτοντας το ρύζι και τον άνηθο και τα συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30’.

Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, ρίχνουμε και ζουμί από τη κατσαρόλα μας και τα ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, κινώντας την κατσαρόλα δεξιά αριστερά.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *