Επικαιρότητα

Πρ. Κληρικών στο dotnews: “Καλλικράτης” για να μην τρέχουν οι ήρωες ιερείς από γωνιά σε γωνιά για την Ανάσταση

ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ
Αγώνα δρόμου κάνουν κάθε χρόνο οι ιερείς σε πολλές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδος για να προλάβουν να αναστήσουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια οπότε και λόγω της κρίσης οι διορισμοί εφημερίων γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο, αρκετές απομακρυσμένες περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Για το θέμα μίλησε στο dotnews ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης και έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον τον ήλον.

Σε ερώτημα του dotnews για το πως μπορεί να αποφευχθεί το φαινόμενο που βλέπουμε κάθε Πάσχα ένας ιερέας για να προλάβει να “αναστήσει” σε διάφορες περιοχές να τελεί την αναστάσιμη λειτουργία από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο πατήρ Ιωάννης σχολίασε:

“Δυστυχώς οι ανάγκες κάνουν τους ιερείς κάθε Πάσχα,ιδιαίτερα στα χωριά να τρέχουν για να κάνουν Ανάσταση όχι σε 2 και 3 ενορίες, αλλά και σε 5 καμμιά φορά. Η μείωση του αριθμού των ιερέων εχει και αυτές τις δυσκολίες. Είναι πραγματικά ήρωες οι ιερείς που τρέχουν από χωριό σε χωριό για να κάνουν τους χριστιανούς να χαρούν την χαρά της Αναστάσεως. Εδώ όμως προκύπτει και το θέμα ενός «Καλλικράτη» εφ’όσον δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες που απαιτούν οι οργανικές θέσεις. Ο Ι.Σ.Κ.Ε. έχει προβληματισθεί πολύ πάνω σε αυτό το πρόβλημα και θα κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *