Επικαιρότητα

Έρχονται προσλήψεις στο χώρο της υγείας! Όλες οι ανακοινώσεις Τσίπρα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Η απάνθρωπη η κατάσταση που παραλάβαμε, πρωταρχικό μας μέλημα η ανατροπής της» ανεφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο υγείας και συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνέχισης της ίδιας συνταγής».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν 4500 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών αλλά και παραιατρικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 700 θα διοριστούν σε ακριτικά νησιά.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα γίνει ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, θα διασφαλιστεί η λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας κάτι το οποίο θα επιτευχθεί με ενίσχυση προσωπικού. Στόχος, είπε ο κ.Τσίπρας «να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια εντατικής».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην περίθαλψη των Ελλήνων ασθενών, για τις προσλήψεις που θα γίνουν στα νοσοκομεία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας αλλά και για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Επεσήμανε ότι θα γίνει ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, θα διασφαλιστεί η λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας κάτι το οποίο θα επιτευχθεί με ενίσχυση προσωπικού. Στόχος, είπε ο κ.Τσίπρας «να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια εντατικής» ενώ συμπλήρωσε ότι: «Θα διασφαλίσουμε τη λειτουργία ογκολογικών και ψυχιατρικών δομών».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης από την οδό Αριστοτέλους ότι θα δημιουργηθεί εθνικός ηλεκτρονικός φάκελος, που αποτελεί και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας, ενώ γνωστοποίησε και επίσημα ότι θα συσταθούν γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών για την υγεία.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση του ΕΟΦ ενώ θα δημιουργηθεί εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, που αυτό όπως είπε «θα έχει άμεση επίδραση σε θέσεις εργασίας».

Κατά τα άλλα ξεκαθάρισε ότι: «Δε θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου» ενώ προσέθεσε ότι: «Η Υγεία από θύμα των μνημονίων και της λιτότητας θα γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε με νόημα: «Θα συγκρουστούμε με τα συμφέρονται που στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια το πολυτιμότερο αγαθό».




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *