Search
Πέμπτη 31 Μάρτιος 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Σου κλέβουν τη ζωή μα τους ψηφίζεις, κι ύστερα από τον καναπέ κάθεσαι και τους βρίζεις…

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Τι διαφορά έχει η Γαλλική Επανάσταση από την Ελληνική;

Η Γαλλική επανάσταση έγινε από την αστική τάξη. Στην Ελλάδα το 1821 δεν υπήρχε αστική τάξη. Υπήρχαν κλέφτες και αρματωλοί. Γι’ αυτό οι Γάλλοι έφτιαξαν ένα αστικό κράτος ενώ εμείς φτιάξαμε ένα κλέφτικο.

Τι διαφορά έχει η αριστερά από την Ελληνική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ;

Η αριστερά στηρίζεται στον λαό ενώ η Ελληνική αριστερά στον λαϊκισμό. Κάνοντας δημοψήφισμα, μας είπε ο Αλέξης να ψηφίσουμε ΟΧΙ αλλά μετά εκείνος ψήφισε ΝΑΙ στη 17-ωρη συνάντηση.

Μας είπε ότι θα καταργήσει την Τρόικα και την έκανε κουαρτέτο.

Μας είπε ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις αλλά τις μείωσε.

Μας είπε ότι δεν θα γίνουν capital controls στην Ελλάδα όπως στην Κύπρο αλλά έγιναν.

Μας είπε ότι δεν θα ξεπουλήσει εθνικό πλούτο αλλά πούλησε 14 ελληνικά αεροδρόμια σε μία και μόνο γερμανική εταιρεία.

Μας είπε ότι πέτυχε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά οι μικρομέτοχοι έχασαν όλα τα χρήματά τους και 26  δις έχασε το Ελληνικό Δημόσιο μαζί με την πλειοψηφία των Τραπεζών. Κερδισμένα τα hedge funds από το Λονδίνο, που πήραν τις ελληνικές τράπεζες τζάμπα. Είχα 4.000 μετοχές Alpha Bank και τώρα έχω 80. Φαντάσου και να μην πετύχαινε η ανακεφαλαιοποίηση τι θα πάθαινα! Γι’ αυτό λέει η παροιμία «Μια του κλέφτη…, δυο του κλέφτη…, πιάσανε τον νοικοκύρη!».

«Τι διαφορά έχει η Δημοκρατία από τη Νέα Δημοκρατία;», είχε ρωτήσει πριν πολλά χρόνια ο Σταύρος Ψυχάρης τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Ό,τι διαφορά έχει η Ελβετία από τη Νέα Ελβετία…», απάντησε βλοσυρά εκείνος. Για άλλη μια φορά καλούνται οι πολίτες να ψηφίσουν για αρχηγό της ΝΔ, μα και με αυτόν που βγήκε με το μνημόνιο θα (φυτο)ζωούμε. Λύση δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα και με την ανεργία πάνω από το 50% στους νέους και χωρίς επενδύσεις την ανάπτυξη δεν τη βλέπουμε ούτε με το κιάλι.

Το ΠΑΣΟΚ εξαϋλώθηκε γιατί δημιούργησε πλαστή ευημερία με ξένο χρήμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να εξαϋλωθεί γιατί δημιούργησε πλαστές προσδοκίες.

Η ΝΔ δεν θα καταφέρει να αλλάξει τίποτε εάν δεν ξαναγεννηθεί εκ βάθρων. Πώς όμως να σώσεις ένα χρεοκοπημένο κόμμα που χρωστάει 200 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και το κυριότερο χρωστάει μια σαφή εναλλακτική λύση στους πολίτες; Μα κι αυτοί το 3ο μνημόνιο ψηφίσανε.

Εν τω μεταξύ, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Σύμφωνα με το περιοδικό Unfollow η νέα διαπλοκή που χτίζεται είναι Τσίπρας, Καραμανλής, Κουρής, Χατζηνικολάου – κι από πίσω Βαρδινογιάννης, Γιάννα Αγγελοπούλου στα καύσιμα (€€€). Όσο για τον μέσο ψηφοφόρο ισχύει το σύνθημα που διάβασα σε κάποιον τοίχο:

Σου κλέβουν τη ζωή μα τους ψηφίζεις, κι ύστερα από τον καναπέ κάθεσαι και τους βρίζεις…

Τη δεκαετία του ’80 ο λαϊκιστής Ανδρέας απευθυνόταν σε «περήφανα νιάτα» και «τιμημένα γηρατειά». Σήμερα, μετά 35 χρόνια, ο λαϊκιστής Αλέξης απευθύνεται σε «άνεργα νιάτα» και «ξεπουπουλιασμένα γηρατειά». Είναι αυτό πρόοδος;

Φωτογραφία: EPA/ARMANDO BABANI

Στάθης Παπαγιαννίδης

Στάθης Παπαγιαννίδης

Συγγραφέας/Μηχ/κός Πληροφορικής



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *